O Kruciátě

11. 4. 2008 17:41
Rubrika: Kruciáta

V tomto úvodním článku bych rád přiblížil modlitební společenství Kruciáta, ke kterému již přes rok patřím.

Začněme tedy u názvu, kruciáta je slovo v překladu označující křížovou výpravu.

 Ovšem nevěnujeme se rozboru křížových výprav, které se děly v minulosti, ale zcelá nové "výpravě", která je vedena za obranu těch nejbezbranějších, tedy nenarozených dětí.

 Naši zbraní není meč ani pistole, ale síla růžence a eucharistie, tedy modlitba. Naším protivníkem je kultura smrti, která je namířena proti slabým a nemocným. A cílem není nic menšího než zastavení zla, které denně připravuje nenarozené o život.

Za rok od vzniku se přidalo přes 2387 členů, ale jsou i tací, kteří se nepřihlásili, ale přesto ve svých modlitbách na nenarozené pamatují. Pro někoho to může být číslo velké, ale vzhledem k tomu, že v naší zemi se ke katolické víře hlásí více jak 2 miliony lidí, to zas tak moc není.

Iniciátory a organizátory Kruciáty - modlitby za záchranu počatých dětí byli v roce 1980 katoličtí laici spolupracující s Institutem pro rodinu při Papežské teologické akademii v Krakově (vedeném Wandou Poltavskou - členkou Papežské rady pro rodinu), a také spolupracující s pastoračním oddělením pro rodinu při krakovské kurii. Důvěřujíce v moc modlitby se organizátoři rozhodli iniciovat a vést systematickou modlitbu na úmysl záchrany života počatých dětí.

Členové Kruciáty v Polsku věří, že právě jejich iniciativa pomohla k poklesu potratů v zemi a my v to pevně věříme taky. Bůh nehledí na to, kolik lidí se modlí, když si usmyslí, může je v tuto chvíli zarazit a nenarozené děti již nebudou zabíjeny zrůdnými způsoby. Sám Ježíš řekl, že máme prosit a dostaneme a v modlitbě, kterou nás Spasitel naučil se denně modlíbem "buď vůle Tvá" a zastavení potratů Boží vůli jest.

Členem Kruciáty se může stát každký, kdo má úmysl se modlit za odvrácení potratů. Možnost registrace je na stránkách htt://kruciata.cz

 

zdroj: http://kruciata.cz

 

  

 

Zobrazeno 1720×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio